Zinken dakbedekking

Daken van zink zijn sterk in opkomst. De uitstraling is prachtig en de mooiste dakvormen kunnen met zink worden gecreƫerd. Veel toepassingen Voorbeelden van zinken daken zijn het schakeldak, het felsdak en het roevendak. Het Kurhaus in Scheveningen heeft een zinken dak, maar ook bij markante moderne architectonische projecten wordt dit materiaal uitbundig toegepast.

Stevig en goed te onderhouden

Zink wordt niet bros, het veroudert niet en het heeft geen milieubelastende beschermlagen nodig. Bovendien is zink gemakkelijk te repareren. De samenstelling van het huidige zink is sterk verbeterd. Voor dakbedekkingen, goten en gevelbekleding wordt het met titaan versterkt. Daardoor wordt zink veel steviger, is het in alle richtingen te verwerken en heeft een hoge levensduurverwachting.

Een goede bevestiging nodig

Om de levensduur van zink te verhogen, moet het voldoende ruimte krijgen om te kunnen uitzetten en krimpen. De bevestiging gebeurt zo veel mogelijk door middel van klangen en felsen. De zinkvlakken mogen niet te groot worden gemaakt door het aan elkaar solderen van platen en het zinkoppervlak moet op afschot (licht hellend) worden aangebracht. Wij hebben specialisten in ons team aan wie u het aanbrengen van een zinken dak met een gerust hart kunt toevertrouwen.