Kunsstof

De EPDM-kunststof dakbaan kan tot 1000m2 aan één stuk gelegd worden! Het is een bijzonder elastische rubberfolie. Het grote voordeel dat het materiaal voor elke specifieke bouw in elke maat te bestellen is.
Dankzij de blijvende elasticiteit is EPDM-kunststof geschikt voor elke dakvorm. Doordat de dakbaan uit één stuk geleverd kan worden, heeft het dak een minimum aan naden. De kans op lekkage wordt daardoor drastisch verkleind. Een ander voordeel van de grote stukken is een kortere plaatsingstijd.

Duurzaam

De levensduurverwachting van EPDM kunststof is circa veertig jaar. Het materiaal is onderhoudsvrij en altijd beloopbaar. Het is 100% uv- en ozon bestendig, is bestand tegen weersinvloeden, vliegvuur, stralingswarmte en chemische invloeden. Eenmaal geplaatst, vragen de EPDM-kunststoffen dakbanen weinig of geenonderhoud.

Goed te verwerken

Doordat EPDM-kunststof uiterst soepel blijft, is het materiaal het hele jaar door verwerkbaar. Dankzij het rekvermogen van meer dan 300% kan de folie zich aanpassen aan een onregelmatige onder- grond. Doordat de overlappen en details thermisch lasbaar zijn, is er geen weersgevoelige lijm- en kitverbinding nodig. De lasverbindingen worden met hete lucht gemaakt, wat een brandveilige verwerking betekent. Zowel het produceren als installeren geeft een minimale milieubelasting.