Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Daardoor is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumen vaak de ideale oplossing.

Waterkerend

In de prehistorie stond bitumen al bekend als waterkerend middel. Was bitumen ooit het residu van aardolie, tegenwoordig is het een speciaal geëngineerde grondstof. Bitumen is blijvend waterdicht. Het is een plastisch materiaal, waardoor het vervormbaar is bij hoge temperaturen, en het heeft een goed hechtend vermogen.

SBS-dakbedekkingssysteem

Er zijn drie typen bitumineuze dakbanen: geblazen, APP-gemodificeerde en SBS-gemodificeerde bitumen. SBS (Styreen-Butadien-Styreen) is een synthetisch geproduceerd rubber. Toevoeging van SBS aan het butimen wijzigt de eigenschappen ervan en dat biedt de volgende voordelen:

  • een lager verwekingspunt, waardoor de rol minder hard gebrand hoeft te worden;  elasticiteit, waardoor details gemakkelijker en beter zijn in te werken; een betere hechting; dit is vooral goed bij het aansluiten op bestaande daken; 
  • een zeer hoge vermoeiingsweerstand.